Längtar tillbaka!

Just ja, Julia ringde idag. Trevlig människa, jag får komma och rida när jag vill! Har inte riktigt tid just nu, med Ruffa och allt, men i sommar blir det ju kul. Hon har en nordisvalack som jag inte sett, hon beskrev honom såhär;
"Lika snäll och go som Kvistur, men gladare." Tror du jag kommer gilla det lr? JA.
Jag saknar Kvistur, han var min första kärlek. (Häst iaf) Fast min största kärlek är Ruffa. Hon är inte lika seg som Kvistur, fast han hade sina ryck ibland han oxå! Ruffa var typ kul idag, när jag skulle rida tillbaka längs Solängesvägen (perfekt ridväg) blev hon råpigg.
Kvistur var mest så seg att man fick sparka honom framåt tills benen var tyngre än sten, men en gång stack han med mig för att Gutten galopperade iväg ifrån honom, och han skuttade högt över en massa diken!
Det var läskigt tyckte jag då, men nu skulle jag ha skrattat ihjäl mig! Han hade världens gunghäst-galopp!

A tripp to Memory-lane.

Lördagkväll

Hihi, jag är trött!
Imorn blir det att bada i älven, vi kände på vattnet idag. Det skulle vi inte ha gjort.
Jag for till stallet sent idag, för att undvika den där värsta hettan. Men då blev jag förföjd av myggor ist. Jag kom typ tillbaka till stallet kl 10 eller senare, då var Ruffa lite less tror jag. Hehe.

Det har varit hur varmt som helst idag! Jag och Anna var på stan, hittade lite klänningar och köpte väskan som jag lagt undan. Den är fin :]
Nu kom visst mamma och pappa hem, jag tror Hedda anföll dem för mamma skrek "Aj aj!"

Gosh

Mjau, jag är trött.
Nästa helg är jag ensam hemma *blink blink* för mamma och Sanna ska till Sthlm (morr) och pappa ska till Härnösand.

Imorn ska jag och Anna till stan, jag ska köpa en väska och måste köpa nåt för avslutningen.

Började kl 9, spelade lite kubb, och slutade kl 10.

En rätt så kort men bra beskrivning av vår dag. Det är bäst när man kör kubb-stafett, sjukt roligt! Måste skaffa ett kubbspel! Det är tillåtet att skrika och svära så mycket och högt man vill.
Sen drog jag och Therese ner till stallet, i värmen. SötRuffa.
Jag tror jag ska rida ut imorn, kanske lite senare på dagen då det är lite svalare. Jag ska på stan på dagen och köpa min väska! Wie!
Nån som känner sig manad att följa med?

I think I need a sunrise

Morr, Adobe Illustrator är jobbigt, fast man får ett bra flyt i penselrörelserna. Men jag får damp, usch. Tack vet jag Photoshop (som jag hatade förr för att det vägrade samarbeta!).
Huhu.

Sunshine trought the window

Idag har vi gjort en utvärdering på engelskalektionerna, började kl 11, och efter det så städade vi i salongen.
Jag fattar inte; jag städade jättemycketi salongen, och i stallet städar jag efter alla andra. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Nej, som ett bombnedslag i ett bombnedslag.
Ruffa fick vila idag, det är varmt och jag har ridit henne ganska hårt i veckan. Och tömkört oxå!
Så jag mockade ut i hagen så den var fin igen, och fyllde vatten i hinkarna. Sen kom jag på; Varför är det bara jag som fyller vatten i hagen? Så jag skrev en lapp på Josses box till Sara och Cissi. Hoppas jag slipper bära de där tunga dunkarna varje dag händanefter.

Idag är det trav, men jag känner mig lite trött.

You don't know me, and You don't even care.

Jag tänker inte känna såhär just nu, bara för att låten är sorglig. Men jag kan inte låta bli att sjunka lite.



En ny start, den här sommaren, jag ska vila upp mig men inte ha tråkigt. Hör av dig, anytime, and I'll be there.

Slödag

Idag började jag kl 10.30, och vi gjorde inte mycket alls innan lunch. När vi ätit for vi in till stan och hade picknick på Nordanå, det var mysigt=) Spelade kubb och kubbstafetter. Vårt lag vann fyra gånger! Hehe.
Efter det tog jag bussen tillbaka till skolan, och körde med moppen till stallet. Jag var riktigt  snabb idag, men jag hann rida ut en timme och en kvart. Red längs cykelvägen och upp mot galoppbacken, och kunde trava och galoppera litegrann! Mysigt värre!
När vi var på väg tillbaka så tyckte Ruffa att hon hörde något, och gjorde tvärt om och galopperade en bit. Tokhästen! Ibland undrar man ju=)

Har varit och kollat på Helles provlopp, coolt att se henne där ute! GO HELENA!

image127

Lovely!

Nu är jag på skolan, har just lämnat in datauppgiften, så jag har inga fler uppgifter/läxor/prov/uppsatser! Nuär det njuta som gäller!

image126

Onsdagmorgon, en sovmorgon till!

Najs, här sitter jag och flummar. Tar moppen till skolan kl 10. Jag glömde att berätta att jag och Anna tömkörde Ruffa igår! Vi testade hennes sele (som btw var alldelens för liten när jag började sköta henne. Seriöst, jag kunde inte få åt bukgjorden! Men nu är hon smalare, så nu kunde jag dra flera hål!) Den var jättefin, och passade typ till hennes träns. Anna lärde mig hur jag skulle hålla och allt, vi hade lite problem med halter och avsaktningar till skritt. Ruffa då (A) Men efter lite jobb så stod hon stilla så länge vi ville! Hon såg jättefin ut=)

Idag ska vi typ fara och se på Helles provlopp, jag hoppas bara att jag hinner med att fara till stallet.

Löften om sommar!

Jag och Anna har skrivit upp några saker vi ska göra i sommar - Det kommer bli jättekul.
Längtar efter att chilla på stranden, rida i solskenet, äta glass... Och snart kan jag göra det!
SNART!


Långpromenad

Nu har jag varit ute med Hedda, vi har sprungit (i mitt fall gått) på ängar och i skogar. Hur jobbigt som helst, varmt men ändå skönt. Hedda är inte så lydig av sig. Och så sprang hon i ett dike, fyllt med sånt där orangefärgat vatten/lera. Hon var alldelens orange på benen x)

Imorgon ska vi se på nån vårshow i skolan, sen ska vi på picknick och jag har köpt vindruvor och en stor negerboll! Jag vill äta upp vindruvorna nu! ^^ Men jag ska inte.

Nananna

Nu har jag ätit frukost. Intressant, eller hur? Nu ska jag nog ut och cykla med Hoodii. Hon är ingen vidare vakthund, hon släppte in Sven och såg hur glad ut som helst. Hon har ju schäfer i sig, och tydligen har många schäfrar vaktinstinkt, men de släpper in folk. Men vägrar släppa ut.

Tisdagmorgonen sov jag bort

Det känns rätt skönt, att vara ledig såhär. Vaknade vid 12, och nu ska jag ner och duscha och äta frukost. Måste nog ut med Hedda, hon är nog här någonstans, och sen tror jag att jag sticker till stallet.

Personer som ska bada den 1 juni: Jag, Sanna, Anna, Helle. Jag försökte övertala Ida och josse, men vi får väl se.. Sen tyckte jag att Carro och Therese skulle komma! Haha!
Therese ska komma och rida på fredag, typ, och några dar efter skolavslutningen ska vi till Luleå och shoppa. Och äta på Dagobert! :D

image125

Måndag och allt känns bra

Lektionerna idag var ganska sköna, vi pratade om färgstjärnan och målade med vattenfärger. Sen tonade jag Carros hår (tänk blod blandat med ketchup så vet du vilken färg vi använde).
Jag var på väl mot stallet, men började känna mig lite smått hungrig, så jag ringde till pappa och han var lyckligtvis på väl hem från jobbet. Sen fick han nåt ryck och bokade tid för ett syntest.
Det var ganska roligt/skrämmande. Tydligen och föga förvånande hade jag bra syn. (Det där lät skrytigt)
Jag fick till och med pappa att skjutsa mig till Royal!
Inhandlade en massageborste (som visade sig vara en mycket bättre manborste än de vanliga borstarna), ett par billiga ridvantar, en påse gummisnoddar, och en ansiktsborste. Jag är mycket nöjd med mina inköp.

image124

Eftersom jag gjorde en del saker idag, så hann jag inte till stallet så tidigt. Klockan hann bli åtta innan vi for ut, jag och Ruffa. Min vantar är nog sånda där förtrollade ena, för allt blir mycket roligare och jag blir mycket mjukare i handen. Red längs cykelvägen och svängde upp mot galoppbacken. Travade och galopperade mycket, hon var jättefin! Förutom då jag tänkte vända för att galoppera lite till, så travade token in på en stig bara för att slippa.

Igår var jag med Josse och Ida igen, och jag måste säga att jag har saknat dem otroligt mkt.
Btw, kom till mej den 1 Juni och bada i älven med oss! Badkrukorna får titta på om de nu måste.

IMORGON ÄR JAG LEDIG! Jag känner lugnet.

May Angels Lead You In

Mnå, kollade lite på Hööks och så, vill beställa saker till Ruffa!
Jag och Helle (vet inte om jag sagt det här) gick till Royal igår, och när vi kom fram hade de redan stängt! NOOOOO!

Måste det vara så varmt?

Det är nästan för varmt ute, tur att det blåser litegrann. Nu ska jag nog ta och lägga mig ute på gräsmattan och slappa en stund.
Det är nästan djurplågeri att rida hårt en dag som denna, så vi har mest skrittat och mamma har försökt sig på att rida lätt. Vi minns väl alla första gången?
"Det borde inte heta rida lätt! Det borde heta rida svårt!"

"På'na!"

Ja, då var man vaken! (Har varit den i en timma eller så, men det lät bra att säga det)
Jag drömde en hemsk dröm, stod ut med den ett tag, sen ville jag vakna så det gjorde jag.

Idag blir det kanske Bergsbykiosken med Josse och Ida (?), sen ska jag och Mamma till stallet för hon ska rida! Höhö. Det är lika roligt varje gång, hon bör få börja lära sig rida lätt. Eller dvs. kanske lära sig hur man travar.

Idag är det morsdag, jag gav min present till mamma igår redan. En spray-hudkräm från The Body Shop.
Köpte den mest för att jag vill ha den själv.

image123

Luktar gott av blommor! Nästan som vår hägg brukade lukta.

Skööönt

Var med Josse och Ida nu på kvällen, söta flickor=)

Idag mockade jag ute i hagen, och fick sällskap av en frågvis Tuva-Li.
"Vad gör du?"
"Jag mockar."
"Varför det?"

Eh.
"För att dom har skitit."
"Varför det?"
"Alla måste ju få skita."

Tystnad.
"Varför?"


Var på stan med Helle idag, jag är ju lite nyrik och glad så jag spenderade lite pengar på diverse nödvändiga prylar. Var trevligt iaf!

Btw, det gick ju inte vidare för oss i Melodifestivalen. Every year we get our hopes up, men det skiter sig.
Varför är jag förvånad?

Sometimes I love just being me.

Nice kväll, även om jag var själv. Ute på den härligaste promenaden på länge, med musiken i örat och kraften i benen. Jag fattar inte hur aktiv jag har varit idag!
Jag cyklade till skolan, cyklade till stallet, red ca 1h,30 min, cyklade hem, (ok, käkade godis) gick Innervik runt med Hedda.

Ska upp tidigt och städa hos farmor, och sen ska jag på stan med Helle. Har en massa att göra!
Godnatt!

Lonely Girl

Just nu händer det inte mycket i mitt liv, så jag roar mig med att se på andras liv i One Three Hill.

Skön dag!

Något härlig dag, vädret perfekt och allting! Började dagen med en cykeltur till skolan, började cykla typ en timma innan vi börjar (vadå, jag hade tråkigt) och hälsade på hästarna på vägen. Fyllde vatten i hinkarna oxå.
Såhär såg Ruffa ut i morse:
 
På morgonen hade vi idrottsprov (vi hade fått instuderingsfrågor, 8 st, och provet visade sig vara precis samma frågor) och det gick ju smärtfritt. Och snabbt.
Vi spelade lite kort. Det är typ det vi alltid gör.
Sen hade vi nk, i typ 20 min. Åt lunch, taco, och sen cyklade jag till stallet igen.


image119
Fotograf: Anna Lindroth


Sen såg vi en orm!
 Sämst bild men jag vågade inte gå så nära.

Sen hjälpte jag Cissi tömköra Josse, och jag hittade Ruffas sele. Alltså inte lokselen. När jag började sköta om henne kunde hon inte ha den vanliga selen, hon var för tjock, men jag hoppas den passar nu (A)

Mnåååå

http://www.pixbox.se/alb_show_id741900_page0.html

SötRuffa! Wiiiiie!

C'mon!

Hehe, jag har "pluggat" litegrann. Men bara lite.
Nu ser jag One Three Hill!

Hehe.

4 oktober 2007!

Jag har glömt att kolla det jättelänge men nu hittade jag det jag sökte; datumet då jag träffade Ruffa för första gången! Den var den 4 oktober 2007!
Tänk så fort det har gått!

   
Bilder från idag och igår.

Josse har börjat bli jättetrevlig! Förr var hon lite småsur och vände gärna baken till när man kom. Nu är hon hur snäll som helst! När någon bryr sig så=)

Wie=)

Jag ska nog till stan imorn, måste göra bort lite saker.
Och fylla på mobilen! Man får 20% extra och 3000 fria sms om man fyller på minst 200 kr på mobilen! Tacka vet jag Halebop.

WHAAAT?!

När Sanna skulle hämta mig med moppen så såg jag en till hare! Jag har aldrig under mina sjutton år i Skellefteå (Hehe) sett harar. Och idag ser jag två! (Undrar om det var samma hare, hm. Dom är ju snabba som sagt.)

OJJJ, KOLLA!

Jag och Mickis såg en hare idag! Den sprnag som en tok över vägen! En hare! I ett industriområde!

Så mycket att göra, så lite tid

Jag måste:

- Köpa kläder
- Göra ett syntest så att jag kan börja övningsköra
- Köpa nya skor/inläggssulor
- Städa mitt rum (Har skjutit upp det i minst tre veckor)
- Köpa en morsdagspresent
- Plugga inför Idrottsprovet imorn


Jag vill:

- Ha sommarlov
- Sova ut ordentligt
- Fara till stallet

Känns som om det är nåt mer, men jag kommer inte på vad.
Jag har inte tid att göra alla de där sakerna, jag måste ta mig tid. Usch. Jag vill bara vara i stallet.

image114

Hadevarit skönt att åka utomlands igen. Btw, jag har samma skor på mig idag!

TJO

Torsdagsmorgon, låg och drog mig i sängen fram till sju. Mamma skjutsade mig till skolan.
Har engelska och troligen matteprov idag. Snart är det helg, och jag måste köpa nya kläder! Typ ett par nya skor, nya tröjor och nån klänning. Och nåt till skolavslutningen. Jag orkar nästan inte.

Ruffa var jättesöt igår! Jag har lite bilder.

I'll give you everything I have

Longerade Ruffa idag, Anna hjälpte mig så det gick riktigt bra! Som sagt, det är bäst att vara två.
Vi såg teater idag, de var väldigt duktiga, jag var då ganska road. Jag orkar inte skriva nåt mer ikv, det får bli imorn. Jag ska sova nu strax.

När ¨jag skulle få Ruffa att sakta av, ja, vad ska jag säga? Det gick nästan inte! Hon travade typ tre varv innan hon började sakta ned. Knäppfia=)

Dataprov

Det var "sådär" svårt, jag hoppas jag får Vg iaf. Jag tror jag svarade rätt på de flesta (?) frågorna iaf.
Nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra fram till teatern. Mickan ville in till stan, men jag vet inte, för jag har ju moppen kvar här.

Jag har köpt en sax

En Jaguar Satin Plus, 5.5. Endast 736 kr! Billigt!
Idag, eller strax rättare sagt, har vi dataprov. Något jag inte har pluggat. Jag orkar bara inte. Och imorn har jag matteprov, och fredag idrottsprov.
Jag körde moppe till skolan idag, det var ändå rätt skönt, for väl vid halv nio. Sanna är fortfarande hemma och är sjuk (?).

Det är dryga nio skoldagar kvar; alltså den här veckan ut, nästa vecka, och så slutar vi på tisdagen v 23.
Jag fattar det knappt. Men jag kan ändå inte vänta.

Nåja, nu ska jag spela lite på king.com.

En dag

Ja, den här dagen har varit lite annorlunda, t.ex. hade vi inga lektioner, utan lyssnade på en tjej från L'Óreal som pratade om blonda hår. Det var ganska kul, hon gjorde lite på modeller oxå. Jag slutade lite tidigare, tog cykeln (japp, mamma skjutsade mig i morse med cykeln därbak!) och styrde kosan mot stallet. Sket i ridlektionen, vi hade uteridning och Anna skulle inte dit. Kändes lite ovärt, så jag red Ruffa ist.
På banan. Utan sadel. Utan träns.
Det enda jag hade var en grimma och två ihopknytna grimskaft. Hon är typ duktig, hon lyssnar jättebra på det lill man tar i grimskaften. Men det gick ändå inte perfekt, jag tror hon tycker jag är en pain-in-the-ass/bitch, som tvingar henne att göra en massa jobbiga saker. Och i galoppen genar hon som fan! MORR!
och så vill hon bara äta gräs hela tiden, och höll typ på att springa över mig när jag skulle släppa ut henne i hagen! Tur för henne att jag älskar henne!

Jag såg en igelkott på vägen hem, stannade och bevittnade miraklet en stund.

Imorn kommer Dahl's-bussen så jag ska köpa mig en sax. Och sen har vi dataprov (tror du jag har pluggat, neeeej) och sen ska vi på teater. Estet-treornas avslutningsteater, typ.
Och så måste jag plugga.

Och så har jag klippt luggen. Jag tänkte inte ens, bara klippte. VAD TÄNKTE JAG MED? Inte då hjärnan iaf.
"Jag använder bara hjärnaaaaan!"

En dag

Ja, den här dagen har varit lite annorlunda, t.ex. hade vi inga lektioner, utan lyssnade på en tjej från L'Óreal som pratade om blonda hår. Det var ganska kul, hon gjorde lite på modeller oxå. Jag slutade lite tidigare, tog cykeln (japp, mamma skjutsade mig i morse med cykeln därbak!) och styrde kosan mot stallet. Sket i ridlektionen, vi hade uteridning och Anna skulle inte dit. Kändes lite ovärt, så jag red Ruffa ist.
På banan. Utan sadel. Utan träns.
Det enda jag hade var en grimma och två ihopknytna grimskaft. Hon är typ duktig, hon lyssnar jättebra på det lill man tar i grimskaften. Men det gick ändå inte perfekt, jag tror hon tycker jag är en pain-in-the-ass/bitch, som tvingar henne att göra en massa jobbiga saker. Och i galoppen genar hon som fan! MORR!
och så vill hon bara äta gräs hela tiden, och höll typ på att springa över mig när jag skulle släppa ut henne i hagen! Tur för henne att jag älskar henne!

Jag såg en igelkott på vägen hem, stannade och bevittnade miraklet en stund.

Imorn kommer Dahl's-bussen så jag ska köpa mig en sax. Och sen har vi dataprov (tror du jag har pluggat, neeeej) och sen ska vi på teater. Estet-treornas avslutningsteater, typ.
Och så måste jag plugga.

Och så har jag klippt luggen. Jag tänkte inte ens, bara klippte. VAD TÄNKTE JAG MED? Inte då hjärnan iaf.
"Jag använder bara hjärnaaaaan!"

Monday, just two weeks left!

Ruffa har blivit lite jobbig, nu när det börjar växa gräs. Hon dras mot gäset, eller hur man ska säga. Och hon är ju inte precis svag.
Idag har jag rullat en permanent, solfjäder-style, och gjort tre svinryggar. Det var ganska roligt. Jag ritade literann resten av lektionen, vi hade inte så mycket att göra.
Jag ritade av Ann-Sofie.

Jag borde plugga, men jag vill inte. Känns jobbigt, särskilt eftersom det är dataprov på onsdag. Blä.

Städdag i Tuvan

Stallet 10-17. Har krattat, städat, ridit, ätit pizza, fyllt vattenhinkar, och tittat på BUSHÄSTAR. Ruffa, Josse och Granis fick byta hage när traktorn skulle rensa ur deras, och de fick rådamp! Ruffa var så stilig, hennes trav var hur fin som helst! De fick stanna i Coppan och Lilltrollets förra hage!

Igår var det 50-årsfest här hemma hos oss, och vi hade bunkrat upp med mat, dryck och sånt=) Eller mamma och pappa iaf.


Bye bye!

I stallet gjorde jag inte mkt; gav Ruffa lite Miner Pellets, och lät henne beta i några minuter.

Coppan och Lilltrollet är borta nu, och Sue-Ellen far nästa vecka nån dag. Det stod en lapp att ennes nya ägare tagit över henne nu, men kommer stå kvar nån dag till.

*Pust*

Har dammsugit, det är hur tråkigt som helst. Och jag vågar inte dammsuga hos chillorna, det är för mycket sand där på golven, och nåt händer. Tsch! Så får jag en jättestöt.

Ska nog till stallet en snabbis sen, Cissi ville ha hjälp med Josse när hon ska rida. Hon bli less på mig efter ett tag, hehe, när jag tjatat på sitsen, händerna, tygellängden, mm.

Lastnight

Igår låg jag och tillade på One Three Hill hela kvällen, kolckan var faktiskt ganska mycket när jag stängde av datorn. Och så drömde jag om det förståss.
Jag borde nog äta frukost nu, börjar må lite smått illa av hunger.

Men oj

Jag ser nu att jag inte skrivit att jag klippte pappa igår, jag blev väldigt nöjd. Fönade lite maskulint och allt.

Rätt så bra dag!

Mamma väckte mig halv nio, najs!  Hade som sagt bad idag på gympan, kl 10-11. Var jättekul att bada igen, hoppade lite och dök. Jag är typ snabb på att simma, fast det tar på musklerna!

Efter det gick jag till stallet, och väntade på Cissi. Longerade sedan Ruffa, som var rätt så duktig. Sökte sig rätt mycket utåt, och jag var så snäll och följde efter. Blev dock less efter ett tag, och höll lite hårdare. Pappa kom med pizza till min hungriga mage, och den där apelsinfestisen satt inte fel!


Bea kom ut och mockade i hagen, som vi redan gjorde, och pratade igen om att helfodervärdskap. Hon är ju lite less på att hålla på med Katrins hästar, det förstår jag. För nån månad sen pratade hon ju om att jag skulle kunna ha henne på test i sommar, men nu är det inte värt alls för mig. Hon står ju ändå i Bodan, och jag kan inte vara där varje dag eller nåt. Nä, isåfall i höst.


Sanna lyssnar på dålig musik

Idag så fönade vi maskulin form på våra herrdockor, stiliga herrar det dära! Och klämde/fönade lite vågor. Jag tycker det är något roande.
Cissi and moi (Najs, jag blandade tre språk) red ut i två timmar idag, hittade en ganska mysig, men knölig/stenig väg. Var i stallet till halv åtta minst!

Yes

Mitt engelskanationella gick riktigt bra trots min dåliga writing-del. Hon gav den lite över Vg! Tss.
Nåja, jag är nöjd, fick mot Mvg. Hade typ alla rätt/två fel på läs- och hörövningen. Vet nte vilken det var.

Nu har vi engelska, sen har vi frisörteknik. Sen ska jag till stallet till tjur-hästen.

Dryga två veckor kvar..

På ett sätt kan jag inte fatta att vi slutar skolan om ungefär två veckor. På ett sätt känns det som för evigt att vänta så länge. Jag försöker intala mig att jag kan klara det här. 

Shit happens

Idag när jag kollademobilen hade jag ännu fler missade samtal. Jag måste börja överväga att ha mobilen på mig jämt. Undrar vad hon vill nu.

Jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte hur jag ska stå ut.

TJURSKALLE!

Red alltså idag, det gick då inge vidare. Ruffa blev tjurig, jag blev tjurig. Jag blev arg.
Försökte slappna av, men det är inte så lätt hela tiden. Känner att jag har en stor klump av ilska gömd någonstans.

Gjorde iaf bort permanentprovet idag, så nu har jag inga fler prov i veckan!
Fast jag har matteprov, dataprov och idrottsprov nästa vecka. Och nu på fredag ska vi simma.
Imorn ska jag och Cissi rida ut, vi skulle ha gjort det i lördags, men vi fick lov att flytta det. Jag tror jag ska longera på lördag, hon är typ stel i höger sida. Och hiskeligt stark.

Jag ska sluta svära. Annars skulle det finnas minst två svärord i ovanliggande text.

Jag vill inte vara här just nu.

I don't know, how to be fine when I'm not.

Yesterday

Igår om ridningen då. Vi hade hoppning och det gick bra, Fancy var rätt på. Ida hjälpte mig att slappna av, och tillslut gick det väl hyffsat. Det var iaf jättekul även om Fancy tog enorma skutt. Idag ska jag till Ruffa, och jag ska nog rida dressyr på banan.
Gullegris <3

...

I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart. I'm falling apart.

Tur att jag hade hästarna idag så jag kom upp ur det.

"Cissi (3)"

Igår ringde Cissi till mig tre gånger, och lämnade ett röstmeddelande. Och så hade jag fått ett sms från Sara. Jag tror Cissi är ledsen för att inte hon får ta med Josse på JoyPeak. Sara ska göra det ist.

Så där kommer jag och Sara stå med två hästar. Helt själva.

Blablabla

Usch, för nationella! Gick inge vidare..

Tisdag

Mattenationella nu på morgonen, sen typ matte efter det?! Suck.
Jag har iaf ridning idag, men vet inte riktigt hur jag ska ta mig dig, eller rättare sagt; Hur jag ska ta mig hem från skolan. Det får lösa sig på något sätt.
Och jag skulle vilja fara till Ruffa idag, hon har vilat sen lördag. Inte för att det spelar så jättestor roll. Tuva-Li red ju igår (A) Sisådär två varv i skritt!

Jag är fortfarande förkyld.

Längtar till helgen!

Permanentprov

Måste jag plugga till! Har det på onsdag.
Efter frisörtekniken idag så gick jag till Shell och köpte en godispåse till pappa (Ops, var lite sen!) sen traskade jag vidare till stallet. Såg på håll en gul rund sak på vägen, och det var såklart Ruffa med Tuva-Li på ryggen. Hann klappa lite på Ruffa och ge henne lite mat, sen kom pappa och hämtade mig.
Rolf hade varit och verkat Josse (FINALLY!), lämnat alla grejer i stallet och stuckit. Inte slagit på skor ens. Gamla skor slängda lite överallt, och han skulle tydligen komma tillbaka sen. Och ska sko Ruffi typ imorn eller nåt. Ja, weird.

På lördag far Coppan & Lilltrollet.

Hes som en kråka

Kanske inte så man säger, utan kraxar som en kråka. Fan ingen skillnad.
Nu är det måndagmorgon, och pappa fyller 50 år idag!

JoyPeak, 14 Juni

Då ska jag kanske gå med Ruffa på "ponnyridning". Säger man så? Nåt liknande iaf. Vi åker transport dit, låter en massa ungar traska runt på våra hästar, och tar transporten tillbaka. Och får 500 spänn!
Josse och Wilma ska nog med, sen brukar det tydligen vara några russ där oxå.
För den där femhundringen ska jag köpa åt kul till Ruffa. Får väl se vad det blir.

Dagens sanning

Ja, nog är det så att det alltid är renare i stallet än på rummet.

Känner att jag måste äta lite glass, funderar på att se en film eller nåt sen. Eller nån serie. Eller läser lite i min bok. Skulle vara bra om jag hann läsa lite inför provet, men men.
Idag måste jag lägga mig tidigt, jag bara måste det.

MY GOD!

Jag var just ute och, ja just det, sprang! Har inte gjort det på år och dar, tack vare mitt förbannade knä (fast det är egentligen fötterna det är fel på). GUD VAD SKÖNT DET VAR, fast jag svettades som en gris. Och flåsade som en Ruffa.

Släktforskning

På Ruffas stamtavla!
http://medlem.spray.se/tnasbilder/Ruffa.html 
Hon är född 1983.

Dacke 104 stod tydligen på Tåghusa Fjordstuteri som avelshingst, vet inte hur länge. Har skickat ett mail för att höra om de vet något. Ruffas farfar, Ene 55 hittade jag en bild på. Stilig!



Ruffa stod på Taffsnäs Ridläger från 1987-2000.  Hon måste alltså ha stått hos minst två andra ägare innan hos kom till Tuvan. Hon var fem år när hon kom till Taffsnäs, så hon bör ha stått hos uppfödaren innan eller nån som köpt henne ett tag före. Och Katrin sa att hon var arton när hon kom hit. Stämmer inte riktigt, för jag vet att hon stod hos en annan tjej innan, i stockholmstrakten. Undrar hur allt riktigt stämmer ihop.

Just so you know

Och så for de..

Daisy och Birgitta for idag, rätt tidigt där på morgonen. Kommer sakna de där två. Hon kommer iaf på städdagen nästa söndag.
Idag var jag uppe tidigt, trött hela vägen mot stallet. Känns som klockan är jättemycket för att jag varit uppe och jobbat så tidigt. Igår och idag har jag städat hur mycket som helst.
Jag har till och med lagat en massa våfflor.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på näst.

12-20

Jag har varit i stallet hela dan, förutom då jag for hem en halvtimme för att äta. Jag och Cissi var ute och red i 2 timmar och 20 minuter. Jag har börjat säga att när man får ont i rumpan efter att rida, då har man varit ute i en och en halv - två timmar. Det känns i rumpan! x)
Vi red längs cykelvägen och sjöng Tussilago i kanon, jag såg en ödla och Josse hade tappat en brodd. Lite slumpmässig information bara. Vi lekte litegrann, typ höll händerna på hästarnas öron m.m.
Jag såg till och med en ORM på vägen tillbaka!

Efter cykelvägen svängde vi in på Storängesvägen, och myste. Träffade på Nalle som var ute och fick motion.
På hemvägen började Cissi prata om Titanic, och tror knappt att jag har sett den. Vem har inte det?
Och precis medan jag skriver det här så ser Sanna och IdaB den. Ja.

Jag har städat hur mycket som helst i stallet idag. Hur mkt som helst. Jag börjar tro att jag är nån städoholic. Fast det syns inte på mitt rum.

Imorn far Birgitta och Daisy, så jag ska vara där tidigt och säga hejdå.

I'm the only one who didn't know?

Ja, nu har Anna fixat så finurligt att man kommer tillbaka till min bloggs startsida om man trycker på Shelthea-bilden :)
Det visste ni säkert.

Flumm flumm

Ja, igår flummade jag och Anna på studsmattan, det var härrrligt. "Hoppas ingen filmar oss nu, haha! Ja, då hamnar det säkert på youtube! Haha! Det är typ så med allt, stackars alla barn som föds nu, allt de gör kommer hamna på youtube. Och alla bilder. Om hårddisken kraschar kommer man ba "Åh nej, nu förvann alla babybilder!" Haha, det är typ sant." And so on...
Ja, och våra danser var väldigt fina!

Nåja, idag ska jag och Hoodisch till agilitybanan! Och sen ska jag och Cissi rida ut. Det blir nog kul! Och det är inte så rysligt varmt idag heller!

Glaass

Solsken, och vi ska köpa glass efter provet. YEEyyyeEYYY!
Hoppas provet går bra.. Asså flummbarn Therese och Carro.

Tuvastallet

Kollade just in Tuvastallets annons igen, jag hoppas att de som flyttar in är trevliga och engagerade. Synd att det är så många som ska flytta, kommer sakna hela gänget..
Det blir bara Ruffa, Granis, Josse, Wilma, Dimma och Dyfra kvar. Alltså jag, Catti (Carita), och Helena och Barbro kvar (plus lite skötare)... Buhu.

Fredag

Fredag, jag ska inte vara med på idrotten, utan hoppas att jag hinner plugga då. Jag har knappt pluggat nåt, men orkar nästan inte bry mig. Kommer bry mig när jag jag sitter där med provet.

Nästa helg fyller pappa 50 år! Så det kommer vara folk hos oss. Undrar vad jag ska hitta på? Jag vet inte om jag vill vara hemma.
Iaf, idag ska jag till stallet, och rida. Igår var jag där på morgonen och kvällen, men gav bara mat. Och vatten.
Det var en tjej som provred "Suan", stackars Z.

Jag tror jag och Cissi far ut och rider idag, om hon hinner komma till stallet. Josse har jättelånga hovar, och då menar jag jättelånga. R lovar att han ska komma och sko, men kommer aldrig. B ska ringa till en annan skoare.
Tackochlov.


Jag hatar min kropp, nu är jag typ sjuk och allt, har typ värmesvallningar. Typ varm i armen ibland, foten ibland. Jätteknäppt.

Fecking awsome!



Han sjunger Hey Jude, och lutar sig fram mot micken när han är tyst x)

'Cause Scotty doesn't know

Ja, jag borde egentligen göra nåt annat just nu.. Typ plugga.


Ur filmen Eurotrip!

14 kommentarer

Från Helle x) Haha, keep up the good work! (A)

Mamma och pappa är ute och handlar, de skulle köpa vindruvor <3

Sjuklingen..

Jah, då är man hemma då. Imorse kändes det som om jag hade en kudde där hjärnan ska sitta, och att svälja tog emot. Sååå... Jag tog ingen Ipren, då hade jag ju blivit frisk?!
Nä, att stanna hemma var min egna lilla plan. Jag brukar få så dåligt samvete om jag inte far till skolan, det börjar kännas litegrann. Men jag orkar bara inte.
Och imorse hade jag morgon, så jag tog mig till stallet (nattlinne underst, och mjukiskläder över)
och pappa hjälpte till (WOW!). Det var ändå ganska skönt, men det tog på krafterna..

Hoppas vi inte har nåt jävla nationella idag, eller att jag missar nåt stort.  Imorn har vi Nk-prov, jag har inte pluggat mkt alls, och orkar inte just nu. Gosh, ge mig helg!


Tuvan

Jag var ute och red i 1 timma och 20 min idag, sen hjälpte jag Cissi med den där rackarns galoppskänkeln ;) Tog ett tag, men sen när hon fick ett spö så.
Ruffa var jättetittig idag, tokhästen, och hörde spöken lite här och var. Och MOPPEJÄVLARNA kör hela tiden på cykelvägen, fast de är eu-moppar. Nog för att jag skulle nog hellre göra det oxå, men de kan väl sakta ner litegrann?!

Imorn har jag morgonfodringen, och kvällen oxå. Nästa vecka ska jag sluta med givarna, eftersom hon står ute och har bal. De i stallet blir nog inte så jätteglada. Birgitta flyttar på söndag, och då blir den en massa givar över.

Annonsen om platser i Tuvastallet:
http://www.blocket.se/vi/16248007.htm?ca=2_s

Ser du den stora beiga bollen där? - Det är Ruffa.

Åh

Jag mår inte så jättebra, jag tog en värktablett för en stund sen, så den borde börja verka så att jag kan fara till stallet.
Ja, jag hoppas jag kan vara hemma imorn. Vi har matte och engelska. Not that funny.


Känns som om... Nä, jag vet inte.

Datakunskap.. Sen så!

Ja, som sagt. Ruffa.
Ser btw Spinderman 3, och jag tror jag börjar bli sjuk. Känner mig lite svullen i halsen. Åh nej. Jag upptäckte det just nu. Känner mig lite varm. Åh nej. Fan. Tänk om jag blir sjuk och inte kan vara i stallet. Åh fan.

Mamma har hosta. Åh.

Luleå-utflykten

Gick bra, vi var hemma tidigare än förra gången. Tur det, för vi hade nationellaprov på morgonen!
Vi åkte i tre minibussar, och det första vi besökte var Dahl's. Handlade lite spray och inpackningar.
Sen fick vi en gruppuppgift, som var rätt tråkigt. Efter det shoppade vi lite.

Och sen var det visning på Cleo's. Det var hur mysig lokal som helst! Lite seg visning, men ändå v'ärdare än den förra, och den här gången var det Wella och Urban som visade.
Deras inspiration var typ cirkus och teater, så modellerna hade mycket smink, i alla möjliga färger, och många var klippta lite lusigt.
"Peruken på sne", så att säga.

Jag har några bilder, men jag har inte laddat över dem än. Sen isåfall.
Jag ska iaf till stallet idag, har inte träffat Ruffa på två dagar! (!!!!!!!!!!!!!) Känns som om vad som helst kan ha hänt, hon kan vara död eller halt, eller jag vet inte... De har ju stått ute, och jag har inte kunnat sett till henne något :(

Luleå

Idag bär det iväg till Luleå efter svenskan (som börjar snart). Vi ska på visning och sånt. Shoopa lite på Dahl's.
Så jag kan inte fara till stallet. Idag heller.
Damn.


Jag såg Pirates of the Caribbean 3 igår, jag kan inte fatta att jag inte sett den förr. Den var rätt bra, jag var typ road, men den slutade inte så bra som jag ville. Buhu!

image112

Igår var jag ju som sagt på handledarkurs, det gick bra och sådär. Lite trött blev man ju.


Jag har sovit 6 timmar inatt, det typ dödligt lite för att vara mig. Jag är inte så trött än, men när vi far hem från Luleå kommer det vara kört. Och imorn har vi nationella i matte, urk.

...

Ingen Ruffa på två dagar! My god. Hur ska jag överleva?
Tur att de står ute, då behöver hon inte så mycket.

Jag har en svenskaredovisning imorn, naturkunskapsredovisning på fredag, naturkunskapsprov på fredag, och ett idrottsprov på fredag.
Yes. I'm thrilled.
Allt samlar sig på de sista veckorna.

Klipp klipp

Idag har jag klippt en kille på 8 år. Det är faktiskt ganska svårt, för är de små så har de svårare att sitta still. Se bara på Sanna, hon har inte hunnit bli tillräckligt vuxen, och hon rör sig hela tiden.

Jag är rätt så trött.

Doften av sommar

Igår när jag vaknade, kändes det som sommar! Det luktade som sommar! Och sen blev det ju ett typiskt sommaroväder!

Ruffffiiii

Om ni inte har sett det, så är det Ruffa som pryder min fina design!
Jag kanske inte har sagt det, men hon börjar bli värsta muskelknutten. Katrin sa igår att hon inte borde bli mycket smalare än hon är just nu. Det är nog ändå ganska omöjligt, om man tänker på hur mycket hö de äter i hagen. Men musklerna syns där under =)

THANKS ANNA!

Min blogg är skitsnygg nu! Tack!

Jag ska få övningsköra.

Pappa skjutsar mig till skolan, btw.
Han vet inte om det, men han måste nog hämta mig sen oxå. Vi ska på körkortshandledarkurs.
Undrar om man säger så, körkortshandledarkus, långt ord som säger allt.

Yessssss

Vaknade man upp, inte alltför utvilad, och såg ut genom fönstret. Var är solen? Vad är det där för läskiga moln?!
Ja, första natten då hästarna står ute så är det typ storm. Yippiey. Och typ åska?
Det var iaf jättesmyigt igår kväll, Sanna har lånat en massa filmer och jag såg 27 dresses. Liggande i min säng med min bärbara på magen. Sweet!

Bye bye, Suan..
http://www.blocket.se/vi/16248565.htm?ca=2_s

Money money

Jag börjar bli riktigt rik, har några hundralappar. Och sen några presentkort jag ska förbruka.
Som vanligt kommer de där pengarna att försvinna på ett eller annat mystiskt sätt.

Tuvastallsmöte

En hel del förändringar, måste jag säga! Och städdag den 18:de, då kommer vi samlas allihop och greja. Vi tog upp många punkter, och jag känner mig ganska nöjd.
Kommer sakna lite människor som flyttar...

Idag red jag på banan, där Linda hade byggt upp hinder. Ruffa smiter från arbetet och tycker nog att jag är jobbig. Hehe.
Efter ett tag hör jag att det börjar mullra, och tittar upp. Ett stort moln har vällt in över oss, och jag kan säga att det inte var lite regn som föll.
Ruffa var genomblöt av svett och regn. Sötfia =)
Hästarna börjar stå ute nu, så det blir endast morgonfodring, lunch och kvällsfodring numera. Det blir nog rätt skönt, då går det väldigt fort.
Det är ju inte länge kvar tills hästarna far på bete.

En gång till; Jag kommer sakna folket som flyttar!

Nine days to go...

Nio dagar till Mirellas barn. Beräknat iaf.

När jag hällde ut vattnet ur Ruffas hink sprang en råtta ut ur ett hål och in i ett annat. Just vid stallväggen. Jag måste erkänna att jag skrek.

Geishor i bergsbyn

Flickorna Albertsson for just på kinesisk middag (eller kanske japansk?) och jag fixade håret och smink. Well, Sanna hjälpte till. Det var riktigt roligt, och de hade fina kläder.

 

Ni kan kanske gissa att Frida har peruk. Och teatersmink är ganska svårt ska jag säga.
Nu är jag rik iaf.

Hodisch!

http://www.hundrondellen.se/showdog.php?dog_ID=319


Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.. Sitter och sjunger.
Ska se om Hedda är hemma och kanske sugen på en prommis.

Hehe

Jag glömde att säga att jag och Hedda tränade agility igår, hon var jätteduktig som alltid!
Vi övade på Vippen, den har vi bara gjort några gånger, för hon har tyckt att den var läskig förr. Jag hade med mig Klickern, och hon lärde sigsjälv, praktiskt taget.

Jag trodde Uckydoo hade rymt idag, man ser hela hans hage från stallporten, men han gömde sig bakom en björk x)
image106

Fin illustration va?

Staaalleeeet...

Igår gick jag och la mig tolv-nångång, såg Scrubs nere i rummet. Och så klev jag upp halv sju, Anna hämtade mig tjugo i åtta, så for vi och släppte ut hästarna. Cupido och Ucky var pigga så jag fick ont i mitt finger. Klämde det typ.
Efter att ha mockat och fixat (jag var hur trött som helst, som vanligt efter att vi mockat) så for vi på Royal, och sen käkade vi. Efter arbete känns det bra med en stor fet hamburgare.
Sen for vi tillbaka till Royal, och snälla Anna erbjöd sig att låna mig 329 kr (!) så jag kunde köpa en säck Krafft Miner Pellets!

Sen skjutsade hon mig till stallet.
Jag och Birgitta städade och fixade i typ två timmar. Jag t.ex, plockade bort stenar från banan. Och annat.
Ruffa var duktig idag, fast hon försökte smita litegrann från att jobba. Vi travade på volten, och hon är inte så jättemusklad så hon orkar inte gå ordentligt ställd hela tiden. Men nu är banan tillräckligt bra för att rida, så jag får väl jobba bort det.



Imorn ska hon vila. Som den här lilla skrutt-ponnyn jag hittade "död" i hagen!
Och jag och pappa delade en bergsby-glass idag! MUMS!




Äntligen

Jag har lämnat in min idrottsfördjupning, vi skulle utöva en sport tre gånger och skriva lite om hur det gick. Och fronter funkar inte på den här datorn, och allt... Men nu så är det gjort!

Valborgs, hoppning och långtur.

Det var rätt trevligt igår, om än lite kallt. Vi sov allihop i husvagnen, det var rätt mysigt, somnade direkt.
Klev upp halv nio, och for väl halv tio mot Srk och kollade på träningtävlingarna. Det var ganska chill, mycket spännande ekipage. Fast många vägrade ut sig.
LINDA, bättre lycka nästa gång!
Efter ett tag, när klockan började närma sig två (eller nåt) så for jag till tuvan, och jag och Cissi red ut. Det blev en tur längs cykelvägen, mot bergsbyn, och raksträckan. Vi travade i skogen mot raksträckan, men då fick Ruffa rådamp och vägrade gå. Vi svängde runt på en 50-öring. Så det blev mkt sparkande-piskande-övertalande-berömmande.
Det var inte så kul att väna tillbaks, så vi red också längs typ.. Storängesvägen  (Or something) och galopperade. Perfekt väg, och hur roligt som helst. Cissi skulle dock hem, det tog 45 min från skogsvägen ända hem.
Och jag tjatade på henne, hon ba: "Jag får galoppera här om jag vill, du bestämmer inte över mig." Uan större övertygelse. För det gör jag ;)

Anna och Helle: När ni körde hem, längs vägen som går mot skelleftehamsleden, mot tuvan, red jag jus på ängen och vinkade som en galning! Hehe!

Jag har kväll och ska ta in hästarna, och så tänkte jag träna agility med Hedda, så jag ska snart tillbaka till stallet.
Tjo!