Måste bara skriva en gång till..

Om hur bra det gick igår med Gutten! Barbacka och allt! Jag var säkert att jag skulle ramla av, men han var jätteduktig och lyssnade bra som fan! Det känns så himla bra när man kan rida en häst med lätta vikthjälper och rätt långa tyglar och den ändå går bättre än man någonsin fått en häst att gå!Muskelknutte!

Saturday is outdoor-day

Nu är jag helt slut, jag och Hedda for ett varv runt Innervik på skidor och med dragsele. Det tar på krafterna! Ska gå ner och äta någonting tror jag bestämt, så jag blir lite piggare!


 
Ikväll blir det hur som helst att fara in till stan och se på bio med Ida. 

I can't believe it's weekend!Okej, var ska jag börja?

1: Idag red jag ut på Dunder och äntligen är underlaget så pass bra att jag har kunnat trava och galoppera! Det har varit kasst utomhus de senaste... veckorna.. och det har varit jättemörkt i skogen. Men nu hittade jag en fin belyst väg, och även om han varit lite tjollrig så var det ändå riktigt roligt! Jag sjöng "Let it snow" hela vägen.

2. Jag red oxå Gutten idag, jag brukar träna NH med honom flera gånger i veckan, men jag vet inte hur kul han tycker det är. Jag tror han tycker det är "tråkigt" eftersom han inte får jobba med kroppen utan bara med huvudet. Men ridturen idag alltså! DEN MEST FUCKING AWSOME RIDTUREN NÅGONSIN! Det har aldrig gått så bra när jag ridit honom, och vilken form han gick i och vilken kraft! Jag red barbacka med typ långa tyglar och använde bara vikthjälper. Man behöver inte ens driva. Och lurade in honom till att flytta framdelen perfekt! När han inte tror att vi övar, och jag inte är på honom att göra som jag vill hela tiden, så var det ju inte så farligt..

3. När jag kom in med Dunder i stallet och ställt in honom i boxen, så hörde jag något konstigt ljud. Det lät som en dov nysning, eller en hostning. Eftersom jag inte kunde se någon blev jag kanske spänd, och det fortsätter låta, från andra delen av stallet. Skrajsen som fan går jag mot en box och kikar in, men sen inget. Sen hör jag något från andra sidan dörren, som står öppen och mot väggen.
Det lät som en döende katt lr en råtta eller, enligt min skenande fantasi, som en typ.. Hustomte. Jag tog tag i en grep och pillade upp dörren och där satt Felicia och hennes kompis och försökte hålla inne skrattet.

 Huh?4. Farmor har varit i tidningen, hon blev dumpad på busstationen när hon var sjuk och fick ingen hjälp. Lite kul att ens farmor säger "Bullshit" i tidningen.

Nej, nu ska jag ta och se en film lr nåt och äta min ananassplit-glass!=)

Hej, mitt vinterland!

Nyss hemkomen från Josefin, vi har varit ute och ridit i snön=) Mysigt värre!

Jag tror jag känner doften av lussebullar där nere...? Jag ska gå ner och spana.

Woho!

Har ni märkt hur mkt bilder jag lagt upp? Jag är ganska stolt!

Bara för att hålla i trenden:
Fotoprojekt John Bauers frisörelever i samarbete med Make Up Store. Grupp Sommar.

Just another winterday

Igår hade jag äran att Julia följde med på en ridtur, hon på Dunder och jag på Gutten. Gutten var inte nådig, men jag är ändå peppad på att rida han igen, så mkt att ta av där! Men han hade nåt damp för sig, ryckte och slet med huvudet och jag gled ur stigbyglarna hela tiden. Nästa gång blir det att rida utan så man kommer djupt ner i sadeln.
Jag tror det blir att rida han på lördag då det är ljust ute och man kan vara på ängen.
När Julia red Gutten var han något fin!

Men idag ska jag följa med Josse ut och rida, det blir jättekul=) Det var ju ett tag sen jag såg henne!

Nu väntar engelska och svenska-lektion, jag är inte precis taggad.


Bjällerklang

Förra gången jag var i Ragvaldsträsk var i fredags, väldigt länge sen! Det har varit skönt med lite "ledighet" eller hur man nu ska säga.

Nä, nu måste ni bara få se min och Carros fina annons!Visst skulle ni komma och klippa er hos oss? Se bara hur nöjd ananasen är!

Matilda peppar inför jul..!

Nu väntar en lång dag, med Praktisk Marknadsföring, Konst och Stilhistoria och RagvaLdsträsk.. Man blir ju lite trött såhär i det inte allt för ljusa november. Men jag möttes av en fin syn i morse, i mörkret lyste en ljusstake fint!


Oh silent night

Visning på Café Viktoria, kanske jag hittar åt några bilder att visa imorn. Iaf väldigt imponerande arbete av Skellefteås frisörlärlingar!

+ på julmusik, julnötter och andra juliga saker!

Förövrigt en trevlig kväll med Steve Urkel, Woodie Boogie-musik och Dexters laboratorium!

NU HAR JAG TELEFON IGEN! SAMMA NR!

The Urkel DanceMatilda, Therese, RW @ Älvsbacka

Jag älskar Caroline.

HOOCH IS CRAZY
/RWHuvva, matte.... *CRACKPOWMOWCOWPOOPTILDURGICKOCHDOGEHEHEELLERFRÅGETECKEN*
Jag vill dö. Efter skolan ska jag fara hem till Red Walrus och häva i mig korv i stora lass. Efter det ska vi fara på hårvisning på Café Viktoria. Caroline (Red Walrus) är verkligen en underbar människa. Bäst i världen skulle jag vilja påstå.

Hon är vacker också:


Bevaka hennes bilddagbok: redwalrus.bilddagboken.se


PUSSCIAO :*:*:*:*:*:*:*:*

There ain't no party like my grandma's teaparty

Godmorning! Sitter här med fika och har sett Disneys Julsaga. Mysigt värre! Så, vad händer idag då?
Försäljning och service på morgonen, matte på eftermiddagen och sen stan och se på Skelleftelärlingarnas visning. Jag hoppas det blir kul!

Nu är jag på skolan och bloggar och tittar runt. Tittar bland annat på Flight of the Conchords. Roooande.
Uppdatering senare.. Haha, stackars er.

Did Steve tell you that?

Go bananas!

Jag skulle kunna påpeka att det är snöstorm ute, men det vet ni antagligen redan. Jag, Hedda och Abbe har lekt i snön och haft roligt.

Jag var i skolan idag och klippte och tonade håret på en lärare, och klippte på min lilla docka. Hon har fått ökande längder, and she look fabulous! Det har varit en ganska bra dag, vi slutade kvart i två oxå, jag, Mickiloo och Erika.

Nu när jag kommit hem har jag sett Space Chimps, den var ganska bra.Jag ska skriva vidare på mitt Greta Garbo-arbete sen ska jag se julfilmer! Woho!
1 månad till jul!

When you're going somewhere

Yess, snart kommer mitt nya halebopkort, så nu är jag snart tillbaka till den sociala och upplysta världen igen!
Samma nummer, ny telefon!


Tur att den är söt iaf..

Återblickar

      


Jag har fått tillbaka en massa bilder jag trodde var borta, det är därför jag lägger upp en del bilder.

And it was all yellow

Greta Garbo-festival idag. Alltså för mig, jag har fortfarande en film kvar att se, och det är Two-faced woman.
Sen har jag fixat håret, lr försökt iaf, i samma frisyr som de hade på 30-talet, för att öva. Gick väl sådär, men det blir väl mer senare.
Sen har jag och Hedda varit ute och busat.

På måndag blir det att vara i skolan ist för att vara hos Gina, men jag ska färga håret på Sanna så det blir nog kul ändå!

Litet hopmixBilder på mig, man har ju varierat sig...?

Matilda och Dunder på villovägar

Dagen: Pappa skjutsade mig kvart i nio till skolan, vi har klippt hela dagen och jag klippte till och med Mickiloo och det gick jättebra! Efter skolan så tog jag bussen till Ragvaldsträsk och red ut på Dunder i en och en halv timma kanske. Rätt så stolt över mig själv eftersom det var mörkt och GANSKA så kallt. Det var lite flummridning längs vägen och sådär.
Sen tog jag och Daniel in de andra hästarna, och Gutten hade nått damp för sig, och jag höll grimskaftet jättekonstigt eftersom jag hade både vantarna och hans vanliga grimma i handen (använder NH-grimman och grimskaftet) och han var jättestark och inget blev riktigt rätt. Men som tur är så löste det sig snabbt även om det var rätt så drygt.
Sen blev det att fika inne hos Julia, det var födelsedagstårtor och annat smaskigt så jag satt där och myste en stund!

Nu är jag hemma och ska käka middag.. Och sen glass hade jag tänkt. Har någon nallat av min sista glass tror jag att jag lägger mig ner och dör...Det är ju lite skillnad NU och DÅ. Hoho!Hey, let's go!

Referat-mojsan på svenskan. Jag-vill-hem-och-se-på-film-och-äta-ben&jerrys-glass.

Oh, what a thing to do!

Mornin' Sundinen!Skola igen, huvva huvva. Men snart är det fredag och helg och då kanske jag får sova ut litegrann iaf?
Som jag sa igår, så red jag Dunder en liten putte-tur eftersom jag inte alls var på humör, men han var snäll fast det var mörkt och kallt. Gutten var väl lite knäpp men inte värre än annars HAHA. Nä, han var snäll men det var svårt att få han att flytta frambenen åt sidan. Jag måste träna mer, men han var duktig på "gunghästen" hur som helst! Och han backade när jag ville, och kom när jag bjöd in honom. Jag tror jag ska rida honom någon dag, för det tycker han är roligare.
Det måste ju kännas kontigt att träna från marken och att jag bestämmer hans alla rörelser.
Men jag har ju bättre kontroll nu när jag vet att jag bestämmer och kan sätta mig emot om han gör fel. Och är han dum så får han en snärt med grimskaftet på hans fina mule! HOHO.

Thomas var hos oss igår, och han har tydligen räddat en massa bilder från förra datorn (som smällde när blixten slog ned)! Väldigt bra, även om Sanna har tusen bilder på henne och hennes kompisar som vi skulle klara oss lika bra utan... Har inte kollat igenom dem, men jag hoppas att bilderna på Hedda och alla hästarna finns kvar, typ Kvistur och Ruffa och allt! Och från semestrar osv...

Vad är din mentala ålder ?
[ ] Vet hur man kokar kaffe
[x] Tvättar kläder själv
[x] Kan laga mat själv
[ ] Tycker att politik är spännande
[ ] Mina föräldrar och morföräldrar är intressantare än mina vänner
total: 2

[x] Går i skolan alla veckodagar
[/] Har en penna med mig överallt
[x] Har aldrig fått kvarsittning
[x] Har sett talkshows
[x] Vet vad nonchalant betyder utan att slå upp det
[ ] Dricker kaffe minst en gång i veckan
total: 4,5

[/] Vet hur man startar en diskmaskin
[x] Kan räkna till tio på ett annat språk
[/] När jag säger att jag ska göra något, så gör jag det
[x] Föräldrarna litar på mig
[x] Kan klippa gräset
[x] Kan få vuxna att skratta utan att säga något dumt
[ ] Kommer ihåg att vattna blommorna
[/] Pluggar när jag borde
[/] Lyssnar och tar till mig på lektioner
[x] Kommer ihåg att mata djuren
total: 8

[x] Kan stava till skicklighet utan att slå upp det /glömt bort att de va ja som gick hälften fel på rättstavningstestet?
[/] Kan städa upp efter mig själv
[ ] Det första jag gör när jag vaknar är att dricka en cola light
[x] Kan gå till affären utan att köpa något jag inte behöver
[x] Förstår skämt första gången jag hör dom
[x] Kan skriva snabbt på tangentbordet
total: 4,5

[ ] Har kommit på att vädret ändras varje timme
[x] Kan se på någon het utan att tänka på sex
[x] Har kommit på att man måste vara 20 för att få ett jobb och tas på allvar
[x] Kan läsa ut en bok
total: 3

Din mentala ålder: 17, 5 år. Wow. Korrekt.
Snodd av Juuuliaao!No matter how far

Ännu mer glass, höhö! Jjag har ridit Dunder idag, och tränat med Gutten. Inte mkt av något precis. Men hur som helst, ibland orkar man bara inte.

Jag kollar vidare.


Nu ska jag snart sova hur som helst, det är redan torsdag imorn! Otroligt..

Let's talk - Coldplay

Uhhh, godmorgon? Jag är trött och det är kallt ute!
+ på hästdrömmar.

http://www.blocket.se/vi/19094646.htm?ca=2_s
Ruff Boy

Jag vill typ ha en foderhäst igen. Kanske i tuvan lr nåt?
Jag får väl se vad som händer i framtiden.

CRAZY SHITZ

Jaha, då var man klar med matten för idag! Det blir att ta sig hem och äta lite och mysa med Heddisch och Abbelito innan jag drar iväg på ridningen. *pisksnärt*MATTE B ÄR SOM MÖGLET I DREADS OCH KISS PÅ TOALETTSITSEN / RED WALRUS

ÄR DET INTE JUL SNART?

Veckans andra dag, fast skolans första. Just nu är det Försäljning och Service som gäller, men jag är lite trött så det känns lite drygt. Efter lunchen har vi matte och jag känner att det kommer bli en lång dag.
Kommer måsta gå till Srk sen vid 16-17, vi har teori idag så vi börjar ännu senare än vanligt. Jag är ganska peppad för det iaf, vi ska prata skador på ben och senor och sådär, det är bra att veta!

Jag har rensat upp min dators skrivbord och fixat en jul-bakgrund hihi!


Trolltider..

"Äh, sängar är bara för mjukisar. Jag ska sova på golvet. Det är coolt."

Jag tittar på Greveholm nu HAHA. Så klockrent. + På glassen.

Det har varit en helg som spenderats i Ragvaldsträsk.

Sundaymornin'

Utan ett enda svar på mitt förra inlägg, skriver jag ett till.
Jag ska iväg till Julia nu. HEJDÅ.

Skin Culture USA Peel?!

Hjälp mig någon som vet hur man får tag i den i Sverige?!
Hittar inget bra på internet, men den måste väl gå att få tag i någonstans?

Torsdag, tack för det!

Verkar som att alla lärare stannar hemma idag? Lika bra det! Men ändå så måste man sitta här.

Det är tydligen pannkakor idag så det är värt det!

Jag skulle egentligen stanna hemma och plugga med Anna idag, men Dunder ska skos och det är ju bra om någon är där och håller koll. Och jag ska träna med Gutten igen ikväll, borsta upp han och sådär.

Jag längtar efter min Chocolate Fudge Brownie-glass!

Klonk sa det

Jag slutade kl 12 idag, och vi hade frisörteknik (momentträning) det var jätteskönt! Julia skulle hämta upp mig tjugo i två men det tog ett tag innan hon kom, så jag frös typ häcken av mig.
Men hur som helst, jag for ut med Dunder direkt och blev så förbannad att jag fick honom att lyssna riktigt bra - och då tappade han en sko. Blev en promenad tillbaka till stallet.
Men jag tränade lite med Gutten och avv vända framdelen från marken gick mkt bättre den här gången! Han hade inte lika mkt respekt för mig som förra gången, men hey, han är då fasiken så lyhörd ändå! Det kan man ju inte säga om vissa andra...

Jag köpte en ny Ben&Jerrys idag oxå, Chocolate Fudge Brownie, mums!

Sweep the world off its feet

Äntligen skoldags? Vi har hur som helst frisörteknik idag istället för Praktisk Marknadsföring (YEEEESSS!) Råskönt att slippa marknadsföringen idag och frösäljning och service igår.. Hehe.
Och i eftermiddag ska vi ha Kultur och Stilhistoria, vi jobbar med olika årtal och stilar. Jag har 30 till 40-tal! Vi ska skriva om en känd person som förändrade/påverkade modet och jag har tagit den svenskfödda Hollywoodstjärnan Greta Garbo!

(bild från google.se)

Det riktigt roliga är att vi senare ska ha en "maskerad", där vi ska klä ut oss, en modell (kanske en kompis, osv) eller en docka enligt hennes stil, smink och hår. Kommer bli jätteroligt!

Då fattar ni vad jag menade i det förra inlägget!
+ Att jag och Anna kanske ska göra ett fotoprojekt med 30-talsstil. Det kommer bli jätteroligt, måste bara hitta en modell först!

Just what you're worth

På ridningen hade vi hoppning och jag hade Fancy med spring i benen=)

Jag ska lägga mig tidigt så jag inte försover mig igen!
Imorgon blir det Ragvaldsträsk, Dunderigutten! Och lite godis till Kickiloo kanske=)

Sööööndag! 

 

Lite 30-tals anda.. Håren stämmer inte dock=)

Ni kommer få höra varför senare...

It was a wicked and wild wind

En chill dag. Inte gjort så mkt, laddat hem filmer och varit ute och traskat på ängarna med hundarna.
Nu blir det ridning. Ciao.

I can always return

Dagen började med en skön sovmorgon! Jag klev väl upp där vid tio och såg Howl's Moving Castle igen, och sen for jag till stan med halv tolv-bussen. Hittade en jacka till och med! Fem i ett åkte jag till Bureå och blev klippt av Gina. Riktigt skönt vill jag lova! Håret känns jättelätt.
När jag var hemma där vid halv sju så for jag till Tuvan och höll lektion för Cissi. I've missed that place.

Jadu, det blir nog mer uppdateringar imorn. Jag ska sova nu, over and out.

Hedda

En liten utmaning:

7 sanningar om Heddahund.
1. Hon är ursprungligen en liten pitepalt! :)
2. När hon vet att hon varit olydig så lägger hon sig ner för att se "liten och ledsen" ut. Men bara när det är jag som är arg.
3. När man kommer hem ser man oftast två stora öron och en viftande svans i fönstret.
4. När hon är glad så "ler" stort!
5. Hon älskar att busa med sina små kompisar.
6. De flesta grönsaker och frukter brukar gå ned.
7. När man lägger sig med huvudet på henne (hehe!) och ska mysa så "kurrar" hon.

PUSSPÅNOSEN=)
I rule the world

Hur kan en dag gå så fort?
Klockan nio var jag på plats i Ragvaldsträsk och försökte få in en viss häst. Till slut gick det, och jag stod och borstade ett tag medan han roade sig med att knapra på salt-stenen.
Jag har hur som helst lärt mig en massa idag. Både lite basics och så saker jag ska träna vidare på i veckan. Jag längtar till nästa gång! I början fick Gutten lite damp, men inte farligt utan han lugnade ner sig hur fort som helst! Det blev lite hjärngympa för både mig och han (A) Vi surkärringar osv=)

Sen red jag ut på Dunder en timme kanske, och tog det lugnt. Efter det klippte jag Felicia i köket, det gick jättebra och hon var nöjd. Hon är ganska kul.
Ja, hur som helst, mamma och pappa kom och hämtade mig när jag var klar - kl 16! Jag var där sjukt länge, men det kändes bara som någon timme.

Wake me up before you go

Vaken tiidigt, far till ragvaldsträsk snart, jag ska bara äta. Det kommer som sagt bli en utmattande dag. Men rolig förhoppningsvis ;)
Jag är världens skabb idag bara så ni vet.

Tacka gud för glassen!

Vet du vad som är värst med att tappa bort sin mobil? Det finns inget som är värst! Allt är precis lika jävligt. Bilderna borta. Numren borta. Inte veta vilket datum det är. Att vara helt bortkopplad från omvärlden.

Det blir inget ragvaldsträsk idag, utan en heldag imorn ist. Lektion med Gutten + Ridtur på Dunder + Klippa Felicia.
Jag kommer vara så jävla mör efter det!

Tur att huvudet sitter fast..

.. Annars skulle jag glömma det.

Jag är annars rätt mör efter en hel dags klippande (har varit ont om det på senaste) och sen en ridtur på tjuri-Dunder.
Vi mötte en massa hemska saker längs vägen. Typ, människor.

Jag ser fram emot en kväll med godis och Ben&Jerrys Phish food. Over and out.

Turnip-head

Jag fastnade framför filmen Howl's Moving Castle igår kväll. Klockan var rätt mycket när jag slutade titta, och jag är väldigt trött idag. Jag hann som tur var se klart filmen i morse. Sen har jag återberättat historian för Mickis.
En glad nyhet; jag fick tillbaka mitt engelskaarbete idag och jag hade inte ett enda fel! Kommentaren var: Excellent! Structure, easy-read and personal. MVG.
Woho!

Det blir nog Ragvaldsträsk idag, även om jag är trött och inte riktigt på humör. Vi får se.

 

I jumped across for you

Rätt så lång dag, men nu är jag äntligen hemma iaf! Jag och Dunder var ute och skrittade på de hårda vägarna som går runt sjön. Jag red inte runt hela sjön, antagligen, eftersom det är en lång rutt som tar nån timme, särskilt om man skrittar.

Om ni läste mitt förra inlägg så såg ni att jag var ganska på det klara med att det var en tråkig dag. Jag hade ganska rätt, men vi har fått ett nytt uppdrag på Konst&Stilhistorian. Jag ska ta reda på en stilikon från 30 och 40-talet och skriva om vad de hade på sig på den tiden. Hur modet såg ut alltså, och hur de påverkade modet.
Sen ska vi ha en liten "maskerad" där vi klär ut oss själva, en kompis, ett syskon eller en docka enligt det modet.
Och det modet jag skriver om är rätt coolt!

En annan sak som hände idag, på bussen till Ragvaldsträsk. Vi lyssnade på radion, typ p3 och sen hörde jag bandnamnet Strange Noise From The Garden! Skellefteåkändisar alltså, och en låt som de spelat in. Rätt kul att höra deras namn i radion! =)

"Det här är en ballerinagris, de är min specialitet!"

"Kanske borde jag vara hemma idag. Jag vill sova."

Onsdag, och fortfarande inte en skymt av mobilen.

Det börjar kännas som om jag borde ha stannat hemma imorse, jag är lika trött idag som igår. Och lektionerna känns lika långa och tråkiga. Och det kommer vara mörkt sen när jag ska ut och rida. Riktigt mörkt. Och kallt?
Den enda ljuspunkten är väl att jag just köpt en kniv från Dahl's-bussen (frisör Feather-kniv). Men det känns inte så roligt, den var dyr och jag är nästan pank. Och det känns lite dumt att dra på mamma ännu mer betalningar. Jag har fått 1000 kr av henne för att köpa en jacka och skor, och sen köpte jag chinchillamat för 219 kr! Otroligt kanske, men ack så sant.

Nä, jag ska väl ta mig samman. Jag har roliga saker som marknadsföringlagen-uppgifter och andra hemuppgifter att göra. Plus att vi har en liten redovisning senare.

Jag dör.

Nästan som en måndag

Åh nej, det är skola igen!PS! MIN MOBIL ÄR BORTA, HELT FUCKING UNBELIEVABLE!Igår var jag hos Gina och det var rätt skönt, det var trevliga kunder och sådär. Och på kvällen hälsade jag på i Tuvan och fikade hos Bea tills klockan var rätt mkt. Vi har en tendens att prata rätt länge, även om vi har annat att göra.
Jag störde mig på att hästarna inte hade något vatten. Jag måste chilla.

Helg

Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat på jättelänge! Jag orkar inte och så vidare..
Men gårdagen var bra, jag tror jag var i Ragvaldsträsk (kommer inte ihåg höhö!) och sen på kvällen var jag och mös hos Josse, med Helle och Ida oxå! =)

Idag körde jag till Ragg och red ut en sådär 1½ timme med Dunder. Det var mysigt men lite kallt och han var lite halvdampig ibland hehe! Det är nästan lite läskigt, det är ju allhelgona i helgen och där Dunder blev jätterädd och inte ville gå förbi är några hästar begravna. Booooho! Han till och med stack iväg.
Vi kom vidare hur som helst, och tog oss ända bort mot crossvägarna och följde efter en annan ryttare+häst. De såg oss inte, men Dunder gick jätteroligt med huvudet sänkt mot marken som en riktig spårhund!

Imorn ska vi fara och kolla på Mormors utställning i Bureå och sen ska jag fara och hälsa på Bea och gänget på Tuvan. När jag red idag så tänkte jag på Bea och Cissi och så "Dahh-dah-dah. Svampbob? Jag är redo - Depression." fick jag ett sms! Från Cissi och hon ville att jag skulle hälsa på i stallet. Jag ba: Jag kommer imorn!
Det kommer bli jättekul och jag ska baka muffins tills dess!

Ciao!